Hvorfor velge teknologilinja?

(sist oppdatert februar 2020)

Jeg er glad for at så mange er interessert i Teknologilinja på Kuben. Vi får stadig spørsmål om dette spennende, studiespesialiserende tilbudet. Spørsmålene kan gjerne oppsummeres i dette overordnede spørsmålet:

Hvorfor velge teknologilinja?

Teknologilinja er Kubens tilbud til elever som er interessert i forskning, innovasjon og bærekraftig produktutvikling.  Elevene sier selv at de ønsker seg videre til studier og yrker innen ingeniørfag, forskning og teknologiske fag. Elever som ønsker å begynne på dette tilbudet må være glade i realfagene, like å jobbe med skolefag og ha høye ambisjoner for skolegang og egen fremtid.

På Teknologilinja velges matematikkfagene 1T og R1, samt fysikk 1, som obligatoriske fag. Videre tilbys fagene teknologi og forskningslære (TOF) og entreprenørskap og bedriftsutvikling. Gjennom disse fagene gis det muligheter til å utvikle teknologiske produkter og starte elevbedrift. Vi legger til 5 timer per uke på Vg1. Det øves på kreativitet, nytenkning, problemløsning og samhandling. Dette er ferdigheter næringslivet etterspør, også kalt entreprenørielle kompetanser.

Sterke samarbeidsbedrifter

Vi har etablert tett samarbeid med sentrale aktører innen olje- og gassnæringen i Oslo; Equinor, Aker Solutions, Technip og Aibel. Bedriftsbesøk er en del av skolehverdagen. Vi ønsker å gjøre tilbudet praksisnært. Vi inviterer derfor samarbeidsbedriftene til Kuben med reelle teknologiske problemstillinger til tverrfaglig prosjekter for elevene våre. Bedriftene stiller med ingeniører som bidrar med foredrag og elevveiledning. Prosjektet vi har etablert i samarbeid med Technip og Aibel ble bemerket som et eksempel til etterfølgelse under NHOs realfagskonferanse, høsten 2015. Prosjektet er nå etablert som en fast del av årshjulet for tilbudet.

Spennende studieturer

Vi har lagt opp til flere studieturer for elevene. Vi drar på en uforglemmelig tur til forskningssenteret CERN i Genève i Sveits. På Vg3 legger vi studieturen til NTNU i Trondheim. NTNU vil være et naturlig valg for videre studier for mange av elevene som fullfører teknologilinja. Elevene sier at disse turene er lærerike opplevelser som bygger sterke sosiale bånd.

Godt miljø og faglig sterke lærere

Teknologilinja samler elever med felles interesser. Klassene kjennetegnes på høy sosial trivsel og faglig engasjement, noe som skaper et positivt og effektivt læringsmiljø. Klassen vil i stor grad holde sammen siden de har sammenfallende fagvalg gjennom de tre årene. Det gir et unikt klassemiljø og vennskap for livet.

I april 2015 kom næringsminister Monica Mæland til Kuben for å få innspill fra teknologielevene våre til arbeidet med den nye nasjonale gründerplanen.

Vi har satt sammen et sterkt lærerteam til teknologilinja, bestående av ingeniører og høyt utdannede realister. Tidligere lærer Eivind Berstad skrev denne gjestebloggen fra arbeidet på Teknoligilinja: Teknolæreren om teknologilinja

Følg teknologidrømmen

Teknologilinja gir deg mulighet til å følge teknologidrømmen. Tre år på Kuben er en spennende, praktisk og utfordrende vei til videre studier og karrière innen teknologi, entreprenørskap og ingeniørstudier.

Velkommen som søker!

Vi sees snart

Kjell Ove

Categories: 2016 Education, 2017 Education, Kuben yrkesarena, Teknologilinja, Uncategorized | Stikkord: , , | 11 kommentarer

Innleggsnavigasjon

11 thoughts on “Hvorfor velge teknologilinja?

 1. Håkon Mikelborg

  Hei rektor takk for sist på utdanningsmessa i Spektrum. Til din info virker ikke linkene over som skal gi mer info om lærerene på teknolinja.

  Liker

 2. peter

  Hei, hva blir snittet for teknologilinja i 2017?

  Liker

  • Hei Peter, det du spør om er vi også spente på. Det kommer selvsagt an på hvor mange som søker. I 2016 hadde siste elev som kom inn ca 4,2. Vi vet ikke svaret på 2017 før inntaket er klart i juli i år. 😊
   Snittet for alle i klassen blir da selvsagt en god del høyere enn det.
   Velkommen på åpen dag 24. jan om du vil bli bedre kjent med oss.
   Hilsen Kjell Ove

   Liker

   • peter

    Hei.
    Snittet gikk betraktelig mye opp. Men er det sånn at minstekravet blir 4,2, siden det var minste snittet noen kom inn med i 2017

    Liker

   • Hei, jeg tipper at snitt for å komme inn på linja blir mellom 3,8 og 4,3..

    Liker

 3. Theo

  Hei, lurte på hvordan timeplanen er lagt opp i førsteklasse. Har man teknologifag/valgfag i førsteklasse eller kun obligatoriske fag (Engelsk, Fremmedspråk, Geografi, Kroppsøving, Matte, Naturfag, Norsk og samfunnsfag) som man har på vanlig studiespesialisering? Vil gjerne at første året skal være litt mer spennende enn det vanlig studiespesialisering kan tilby.

  Liker

  • Hei Theo, vi har flyttet et kreativt fag, entreprenørskap og bedriftsutvikling til Vg1. Les mer på skolens hjemmesider, der finner du fagvalgene.

   Liker

 4. Tobias.A

  Hei, jeg har søkt denne linjen og lurer på noe.
  Dem som har teknologi har like mange fag som dem på vanlig studiespesialisering, + entreprenørskap og bedrifts utvillkling. Betyr dette at du har flere timer på skolen, enn dem som har studie. Og har man også flere timer på skolen enn dem på studiespesialisering på vg2 og vg3.

  Liker

 5. hei,jeg vil søke på denne linjen og lurer på noe. jeg vil bli datainginør men lører kan detter linje ble det. kan jeg lære i dette linje om dataingiør på kuben

  Liker

  • Hei, Teknologilinja er flott for alle som er glade i realfag, produktutvikling/ design og forskning. Herunder også forberedelser til dataingeniør, ja! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: