Sommerhilsen med tilbakeblikk – Kuben leverer!

Elevmeklerne Natasa og Malene med sine kursbevis.

Elevmeklerne Natasa og Malene med sine kursbevis.

Kubens andre år har vært et begivenhetsrikt skoleår med jevnlige elevaktiviteter, tidenes besøkstall under åpen dag i januar, mye internasjonal aktivitet og ikke minst etablering av Kubenprisen som et høydepunkt nå i juni. Det viktigste er likevel at vi har levert historisk gode eksamensresultater. Jeg hilser sommeren med et kort tilbakeblikk, samt oppsummerer noen av resultatene og forteller litt om planene vi har for Kubens år nummer tre.

Først vil jeg takke alle mine flotte medarbeidere. Dette skoleåret vært et herlig år med mye arbeid og gode resultater som belønning. Hver og en av de ansatte har hatt en viktig rolle i dette.

Vi begynte året med fantastiske søkertall. Mange elever ønsker seg til Kuben, og de som kommer inn trives godt og er med å skape et godt miljø for læring. Spesielt glad er jeg for at så mange elever har oppdaget Kubens kvalitet innen studiespesialisering. Søkertallene til høsten 2015 viser at Kuben er valg nummer 1 for svært mange. (Her kan du lese mer om inntak og karaktergrenser i Osloskolen). Teknologilinja er et spennende og populært tilbud som vi må bli enda bedre på å vise frem til fremtidige søkere.

Andre høydepunkt fra året er åpen dag i januar med 2000 besøkende. Utdanningsbyrådet fra Seoul Sør-Korea som var her og ble svært imponert over skolearkitektur, verksteder og hvordan vi driver skolen vår. Oslokonkurransen i bilfag ble arrangert for første gang, i våre verksteder. Elevmeklerne våre var i Skopje som del av sitt arbeid for skolemiljøet. 250 søkere til 7 stillinger på studiespesialisering. Mitt hjertebarn, Kubenprisen, ble utdelt for første gang til fem Kubenstjerner. Til sist må jeg nevne artikkelen «Nasjonens nye hender» av forfatter Roy Jacobsen, publisert i VG Helg nå rett før sommeren. Jacobsen løfter frem håndverkerne, Kuben og Kubens lærere og elever.

 «På Økern i Oslo ligger Kuben, landets fremste akademi for kloke hender.» – Roy Jacobsen i VG Helg

En slik påstand må vi underbygge. Og det kan vi. La oss se på noen av resultatene fra tverrfaglig eksamen i vår: På byggfag Vg2 bestod 91 % av elevene med 4,1 i karaktersnitt. På elektro bestod 92 % med 3,9 i snitt. Alle på HO, 100 %, bestod tverrfaglig eksamen med 4,0 i snittkarakter. Dette er historisk gode resultater for våre elever. Totalt bestod 80 % av elevene på Kuben alle fag de hadde sluttvurdering i. Skoleåret 2014/15 gir all grunn til å glede seg til et nytt skoleår på Kuben.

I disse dager går det brev fra oss til nær 450 elever som har fått plass på Kuben til høsten. Vi ønsker alle velkommen til skolestart mandag 17. august. Foresatte til de nye elevene inviteres allerede 13. august til en kveldsøkt med presentasjon av Kuben. Se våre nye nettsider for mer informasjon.

Vi har noen nyheter til kommende skoleår; Kubens nye elevbok blir delt ut til alle elever ved skolestart. Elevrådet skal presentere og iverksette Kubens bistandsprosjekt. Til Kubens internasjonale uke kommer en kjent poet, og vi skal introdusere Kubendagen som del av vårt arbeid for et godt skolemiljø. Ved siden av god undervisning og veiledning har elevene som begynner på Kuben til høsten mye spennende å se frem til.

Med ønsker om en flott sommer til dere alle!

Vi sees snart.

Kjell Ove

Her følger et lite galleri fra Kubens andre år:

Categories: 2015 Education, Kuben yrkesarena, Kunnskap, Oslo, Osloskolen, Sommerferie, Utdanning | Stikkord: , , , , , , , , | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Sommerhilsen med tilbakeblikk – Kuben leverer!

 1. Kashal Tee

  Her et lite utdrag av de ferskeste statusoppdateringene til Max Hermansen som nå skal være samfunnsfaglærer på Kuben:

  «Muslimske menn som dreper, voldtar, tvangsgifter, kjønnslemlester og utfører annen svært alvorlig kriminalitet.
  Hvorfor lar vi dem komme til våre land??? »

  «islam er ikke først og fremst en religion, men en totalitær ideologi. »

  «Fra fødselen av har mange av disse unge muslimske mennene blitt behandlet omtrent som prinser i sin egen familie. Deres status har gjerne vært over deres egen mor. De har aldri lært seg å jobbe, og de ser ikke på andre mennesker som likeverdige, og anerkjenner i alle fall ikke likeverd mellom kjønnene.»

  Mitt spørsmål er følgende: hvis du bytter ut «muslimer» i sitatene over med «jøder» eller «kristne» (eller en hvilken som helst befolkningsgruppe som er representert blant elevene deres), ville man da følt seg komfortabel at en person med slike nedsettende holdninger om mennesker – ene og alene på grunn av sin tro (en tro som er beskyttet gjennom religionsfriheten) – skulle drive undervisning? Dersom det hadde vært en muslim som hadde sagt at «jøder er terrorister» og «jødedommen er ikke en religion, men en totalitær ideologi» – tror du FrP hadde gått i bresjen for å beskytte hans rett til å drive opplæring for elever ved den videregående skolen?

  Jeg ber dere instendig om å tenke gjennom hva dere har sagt ja til, og hvilken presedens dette eventuelt danner for fremtiden. Tror dere virkelig foreldrene aksepterer at deres barn skal ha en lærer som har et bilde av Jonas G. Støre utkledd/karikert som en islamist med teksten «Janus Al-Qaida»? Er dette en lærer verdig?

  Vi lever i et samfunn hvor det har blitt helt stuerent å mistenkeliggjøre muslimer. Det som er greit å si om islam, ville aldri blitt akseptert om andre religioner. Ikke vær en del av denne negative utviklingen, muslimer er også mennesker.

  Liker

  • Hei Kashal, Jeg kommuniserer helst med de som fremstår med egen navn.
   Generelt: Grunnlovens §100 om ytringsfrihet veier tungt i Norge og vippes ikke lett av lojalitetshensyn, generell læreplan og andre retningslinjer som kan spille inn.
   Hilsen Kjell Ove

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: